0 Кошик
Вибране
Порівняння

Відмінності між кульовим краном і засувкою Батерфляй

Кульові крани і затвори Батерфляй є поворотними клапанами на чверть обороту (поворот на 90 градусів від повністю відкритого до повністю закритого). Сімейство поворотних клапанів також включає конусні і пробкові клапани. Вони використовуються для контролю потоку більшості типів газів або рідин в широкому діапазоні температур і тисків. Затвори Батерфляй і кульові крани популярні завдяки своїй відносно низькій вартості, тривалого терміну служби і надійності. Однак є кілька відмінностей, які допоможуть користувачеві вибрати між ними.

Кульові крани

Кульовий кран - це (в найпростішому сенсі) куля з проходящим через неї отвором. Поворот крана дозволяє розташувати отвір або для блокування, або для часткового блокування, або для перекриття потоку через кран.

Переваги кульових кранів включають гарне ущільнення або майже повна відсутність витоків, коли кран повністю закритий. Кульовий кран обертається незалежно від тиску на стороні подачі. Якщо отвір в крані більше або дорівнює внутрішньому діаметру труби, що подає, кульовий кран практично не матиме падіння тиску або обмеження при повному відкритті.

Кульові крани часто використовуються в рідинних або газових лініях високого тиску, зазвичай діаметром 150 мм або менше, де важливо повне перекриття.

Затвор Батерфляй

Засувка поворотна Батерфляй являє собою диск, встановлений на обертовому валу. Після повного закриття диск повністю блокує трубопровід. Коли диск повністю відкритий, він знаходиться під прямим кутом до потоку газу або рідини.

Одною з переваг заслінок Батерфляй є те, що їх відносно недорого встановлювати і обслуговувати. Вони є найбільш поширеною засувкою для систем водопостачання великого обсягу, таких як муніципальні водопроводи. Вони можуть використовуватися для брудних рідких застосувань, таких як стічні води або контроль річкової води.

Диск поворотною засувки Батерфляй залишається повністю в потокової лінії заслінки, коли він повністю відкритий, тому завжди буде падіння тиску на затворі Батерфляй. Крім того, якщо різниця тисків на поворотній засувці Батерфляй велика, може бути важко відкрити заслінку. У деяких випадках потрібно перепускний клапан, щоб зменшити перепад тиску, перш ніж зможуть працювати великі засувки Батерфляй.

Відмінності

Поворотні затвори Батерфляй дешевше і, як правило, мають меншу вагу, ніж клапани інших типів. Заслінка типу батерфляй для труби великого діаметру набагато менше, ніж її кульової еквівалент.

Засувки поворотні типу Батерфляй не ущільняються так само повно, як кульові крани, і рідко використовуються для контролю потоків газу. Кульові крани забезпечують надійне ущільнення.

У трубопроводах з високим тиском кульової кран буде забезпечувати чудові характеристики відсічення, а також не матиме проблем при повороті або необхідності в схемі вирівнювання тиску.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар